Totalul afișărilor de pagină

luni, 20 decembrie 2010

Creaturi din bloc: cine se uită la bestia goală prin gaura de aerisire?

Exact din noaptea de joi spre vineri, ora 02,36, pe coloana de aerisire din baie, pe interior, cad bolovani. Iniţial am sărit din pat, din vâltoarea unui vis, pregătit să rup din nou recordul fugitului pe scări în chiloţi (35 de trepte în 4,3 secunde). Am crezut că iar explodează blocu', doar că acum se prăbuşeşte filosofic în interior, prin implozie, ca turnuleţele gemene (WTC).

M-am lipit de ţevile din baie să ascult sunetul muzicii bolovanilor care se picau de la etaju' 4 lovind toate ţevile în care ţinem noi apa (apa rece, apa caldă, apa vie, apa sfinţită, etc.). Se auzea de parcă se aruncau oameni într-o fântână din cinci în cinci minute. Am crezut că iar comunică sfinţii cu mine prin codu' Morse, mai ales că se aproprie Crăciunu' şi semnalele divine se intensifică. Dar şi ceilalţi vecini, în frunte cu Neluţu (John Connor, pentru fani), auzeau în urechi aceleaşi "beat"-uri ca şi mine. "Ne-a dat Dumnezeu şi Moş Crăciun mină în bloc, vecine. Poate dacă săpăm adânc găsim şi aur", se bucura Neluţu'. "Ce aş da un lingou de-un kil pe o jumică de vodcă", spune el însetat. 

Şi uite aşa s-a mai crăpat de-un mister nou în bloc. Cea mai enigmă din cartier, care bate piramidele la bestemul gol: de unde vin bolovanii? Cine cui ar putea să arunce pietroaie în cap în spaţiul îngust unde se întâlnesc toate miresmele rahatului din toate băile din blocu' nostru, ca să formeze Mirosul Suprem? Ce creaturi supranaturale se războiesc în fabrica noastă de parfumuri atent selectate din toate toaletele?

Suspecţii numărul 1: şobolanii cu blană de nurcă şi colţi de argint. Jur, aşa exemplare n-aţi văzut. Parcă erau bizoni. Noi le ziceam "şobolanii atomici" (sobolanus bizounurus atomicus) pentru că păreau indestructibili. Dar au dispărut precum dinozaurii după ce s-a dat acu' juma de an cu o combinaţie matematică de otrăvuri fermecate pe la subsol, de-au murit "la promoţie" şi toate mâţele pe o rază de trei blocuri. Puţinele pisici supravieţuitoare n-au păscut decât iarbă toată vara ca să-şi dreagă mutaţiile. Asta a dus la o triplare a numărului de păsărici nevânate în zonă, care şi-au tras cuiburi în toate crăpăturile şi au căcăt tot imobilu. (Ăia de la National Geografic au dreptate, lanţu trofic chiar există, doar trebe uns). 

Suspectul numărul 2: animalul mitologic necunoscut. Are două mâini, patru labe, un ochi roşu, coadă stufoasă şi lasă urme doar la etajele superioare ale blocului. Noi credem că e un alcoolic degradat pe care nu l-am văzut de mult ori strigoiul vesel al boschetarului care şi-a crăpat singur căpăţâna de un bolovan în spatele blocului. Este un ciupacabra mioritic, încrucişat cu o capră neagră. Se lasă văzut doar de noile femei chiriaşe din bloc sau de fetele case se iubitesc în bloc pentru prima oară. De aia îl vedem rar, dar îl numim totuşi cu respect şi "ocrotitoru' fecioarelor". 

Suspectul numărul 3: prietenul imaginar al copiilor din bloc. Este supraponderal, negru (unii zic că e ţigan) şi are platfus: locuieşte împreună cu noi toţi. Locaţie: în universul paralel de după mobila din fiecare apartament. Se poate face invizibil şi protejează copii din bloc de pedofili, de E-uri, de şcoală şi note bune şi de alte blesteme din bloc. Nu doarme niciodată, nu mănâncă şi îşi schimbă culoarea, atunci când îi spunem că e ţigan şi că dispar lucruri de prin casă.

Câştigător: Nebuna de la etajul 4, care când face duş se întâlneşte cu gândacii care vor să o vadă goală prin gaura lor de aerisire, unde cică au viză de flotant Şi bestia aia sexi care umblă goală pe sub duş şi se teme de trei goange crede că opreşte perverşii nemuritori cu antene dacă umple gaura de aerisire cu bolovani, că gândacii "e" proşti şi nu se pot strecura printre pietricele ca să o spele pe spate.

Ce-am învăţat noi azi? Că şobolanii atomici (sobolanus bizounurus atomicus) s-au prăpădit după ce au pus botul la meniul cu otravă. Dar şi că gândacii au crescut, s-au maturizat şi s-au aşezat toţi la gaura lor de aerisire. Asta chiar după ce-a fost o agenţie de "desinsectanţii" în bloc să ne stropească apartamentele cu o substanţă necunoscută în Univers de-am făcut toţi bulbuci la gură o săptămână: inclusiv animalul mitologic necunoscut şi prietenul imaginar al copiilor din bloc.

CITEŞTE ADEVĂRURI DUREROASE DESPRE ALTE CREATURI DIN BLOC:

Mafia ţânţarilor mutanţi suge viaţa din psihopaţii blocului

7 comentarii:

  1. eu cred ca de vina e suspectul numarul trei. arunca cu bolovani dupa gandacei care le doreau raul copilasilor din bloc. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Esti fenomenal! Cum poti sa scrii tu..n-am vazut la nimeni :)) Nu-mi vine sa cred ca ti-ai facut blog de atat de putin timp si ai atata succes! Keep it going! Esti mai tare decat Standup Comedy :))

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau si eu sa aflu combinatia matematica a amestecului de substante fermecate cu efect la pisici. Nu de alta, da; mi se rupe de lantu' trofic daca reusesc sa-i dau jos numai shtiftul asta ... pisicacomunitara :) ziggy2k1ro@yahoo.com
    Thnx!

    RăspundețiȘtergere
  4. @ziggyk1ro:

    Cazuri concrete,adica ce semeni aia culegi:
    Cand eram copil in cartierul in care am copilarit si trait vremurile intunecate comuniste,era un macelar ,un om mare si gras.Desi a intrat in pensie,si reluat activitate de masacrare a porcilor dupa si in fata blocului,ucigand zeci de suflete nevinovate doar ca sa satisfaca omului pofta de carnarie-sa nu fiu ipocrit atunci si eu mancam carne ,acum de trei ani nu-Si odata aud vestea mortii acelui macelar:la un pahar cu prietenii a fost injunghiat cu un cutit in gat si a murit in chinuri horcaind si agonizand in masina salvarii intocmai cum ucidea el porcii.Ori cand pot merge cu ori cine la blocul lui si poate confirma ca spusele mele sunt adevarate.
    Ceausescu precum si multi vanatori:impuscau animale si..nu ceausecu este singurul vanator ucis si el de:gloante..Acum doi ani avionul lui Tiriac sa prabusit..a fost un avertisment..restul va veni in curand.
    Alt caz:era un pensionar la un bloc din Bucuresti,care era un om zdravan si rumen la fata dar cu sufletul criminal si murdar:ucidea caini si pisici cu otrava si deoadata omul sa imbolnavit si a ajuns o epava...era palid si slab:a murit in chinuri la spital asa cum omora el acele animale.
    Personal am vazut doua cazuri unul vecin de bloc cu mine si altul in blocul vecin:vesnic pandeau si agresa caini care nici macar nu deranjau cu latratul,doar ca sa isi verse frustrarile poate sexuale,poate familiare pe acei caini.Unul din ei,are un fiu care impreuna cu prietenii o hartuia sexual pe d na,si o ameninta pe d na care are un catel.Ea a facut reclamatii la politie si fiul acelui om a fost amendat.Omul LAS si josnic cum numai omul poate fi:a calcat intentionat cu masina pe unul din cainii de la bloc ingrijiti de d na.A doua zi cand a vazut ca d na a salvat cainele a intrebat batjocoritor:"nu a murit javra..?".DAR pe urma:EL a MURIT in chinuri la spital bolnav de ciroza!!!Celalalt dupa un an sau doi:a murit si el tot de ciroza!
    Alt caz:un om omora caini si ia venit si lui vremea:a ajuns cu boala de cancer la spital si cand agoniza aiurea deja spunand:"luati cainii de pe mine..".
    In cartierul meu unde este locul de plimbat caini niste pensionari amenintatu cainii cu moartea.Barbatul a ajuns la dializa si e pe moarte...
    Cine nu crede:poate veni cu mine,sa intrebam vecinii.

    Concluzie:repet ce am spus la inceput:ce semeni aia vei culege...

    RăspundețiȘtergere
  5. Frate, esti fantastic si fantastic ti-e si scrisul! Nu cred ca mai exista vreun nebun care sa intre atat de profund in anatomia blocurilor. Devin fan! Bravo!

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti o nebunie,desi cautam disperat niste raspunsuri pe net, am dat peste blogul tau.Beton,am ras de m-am spart.Ar trebui sa scri o carte, va avea succes, eu cumpar 5 sa dau si la prietenii fara net.

    RăspundețiȘtergere