Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 15 decembrie 2010

Cea mai gaură neagră frumoasă: misterul contorului cu prezervativ

Bucuria că numa' unul dintre noi a explodat, individual, cu tot cu apartament, a fost de scurtă durată. Seara-post săritură în aer, când am ajuns acasă, contorul de gaz din faţa apartamentului se uita în ochii mei printr-un prezervativ tras pe carcasă, legat cu sârmă şi picurat cu sigiliu de ceară cu o bombiţă electronică. Am crezut că e o nouă ediţie e festivalului folcloric vodoo în bloc, până am vrut să mă joc de-a "Fetiţa cu chibrituri" cu aragazu.

Blocul vecinilor psihopaţi fusese luat ostatic de teroriştii de la E-on Gaz, care au tras cagule pe cap la toate contoarele şi au dat un ultimatul: cine nu îşi trage gaură de aerisire în capul peretelui din bucă', nu primeşte gaz pe ţeavă. Şi au zis că găurile din acoperiş nu se pun. Asta lipsea blocului care arată ca şi caşcavalul din Tom şi Jerry: nişte găuri în plus pe lângă molozul lipsă.

Atât le-a trebuit psihopaţilor, pe care îi suspectez că abia aşteptau să facă intrări noi în bloc, pe la toate etajele. Şi uite aşa a început săpăturile în cadrul proiectului "Gaură pentru căldură". Cu mic, cu mare, cu topoare, târnăcoape, burghie, bormaşini, tot psihopatu a început să decupeze pereţii din bucătării, ca să vadă lumina printr-o gaură. Aşa am apucat şi io să asimileaz înţelesu lu' versurile... "Şi-am să fac o gaură... şi-am să văd lumea prin ea, într-o altă aură"

Eu am apelat la un specialist în găuri, maestru găurar de la Mica Publicitate, care mi-a făcut cea mai gaură frumoasă neagră, de rup acum bilete la toţi astronomii de la NASA care vor să arunce o privire în găurica mea. A venit specialistul găurilor cu o sculă nemţească şi brusc a devenit idolu' meu, pentru că mi-a forat peretele în 15 minute m-a taxat cu 150 de lei. Când cresc mare, o să fiu găurător-şef, cu doctorat în găurologie la Insitutul de Găuristică.

Chiar şi băeţii de la E-on, care au venit să-mi dea drumu la gaz au votat-o a mai gaură perfectă din lume. "Mamă, dar ce gaură frumoasă aveţi. E cea mai circulară pe care am văzut-o până acum. E Miss Gaură". Gaura mea neagră poate să fie altă, dacă ai curaj să o priveşti în ochi în tipul zilei. Unii zic că îi ea zace misteru' Universului, dar io nu văd prin ea decât nişte porumbei beliţi şi câteva vrăbiuţele bagaboante care se bat pe viaţă şi pe moarte pentru un loc de cuib în găurica mea de evacuare a gazului. Sper să câştige porumbeii, că au ouă mai mari.

3 comentarii: