Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 29 decembrie 2010

Morţii sunt plimbaţi cu pătura prin bloc: ultima călătorie a lu' Ghiţă

"Aho, aho, să mor io!", mă tem că au fost ultimele vorbe ieşite din vecinu' Ghiţă  înainte ca aura sufletului lui să se desprindă de trupul la volanul căruia dădea el ture prin lumea asta materială. Ghiţă a fost ambalat într-o pătură şi cărat pe casa scării, azi dimineaţă, de vracii de la Ambulanţă, care cică îi tot dădeau curent în piept cu două fiare de călcat ca să-i readucă fantoma înapoi în carcasa pământeană.

Ghiţă n-a pornit de la prima cheie, că cică motoru' îi era bocnă, mai ales că ar fost găsit pe la etaju patru înconjurat de ţurţurii care l-au cristalitat toată noaptea. Când l-au găsit vecinii, era statuie. Acu', seara, nici dracu' nu ştia starea de agregare spirituală a lu' Ghiţă. Circulă trei zvonuri contradictorii: 1. Ghiţă mortua est. 2. Ghiţă trăieşte. 3. Ghiţă e la fileu, vorbeşte cu arbitru'. Vecinu' Nelu chiar mi-a zis: "Nu l-au depanat bine ăia la spital, stă pe pod, la o ţigară, între apele din lumea asta şi aialaltă. Nu cred că prinde artificii de revelion anu' ăsta".

Unii vecini speră să lipească chefu de pomană cu paranghelia de revelion, alţii deja-s pe la Cartea Funciară, măsluiesc actele ca să vândă apartamentu', iar vecinele trecute de prin bloc se pregătesc să întâlnească la înmormântare bărbatul vieţii pe care să-l bage ele în mormânt. Nimeni nu vrea ca Ghiţă să-şi revină la simţiri, iar verdictul e clar:  "A fost cărat cu pătura, mult nu mai are", a spus unul dintre cărătorii de morţi ambalaţi în pături.

Aşa am aflat că trendu la noi în bloc e să te duci al Doamne Doamne învăluit în pătură, chiar dacă afară-s 40 de grade. Te leagănă vecini în pături ca să aluneci în somnu' de vecini până la salvare, că n-au loc cu tărgile pe scări, că cică la noi casa scării e strâmtă decât la alte blocuri. Au încercat brancardierii să care oamenii pe tărgi, dar cică au dat cu toţi de trepte, pentru că nu pot să facă viraje fără să basculeze "clientul" în cap şi să-l strice şi mai rău. Deci, de când e blocu ăsta toată lumea merge-n păturică la salvare sau la maşinuţa de pompe funebre, în funcţie de disfuncţia suferită.

Plus că, cum e strâmt blocu', mânerele de la tărgi zgârâie zugărveala de pe casa scării. Iar în bloc sunt voci care vor ca zugrăveala recentă cu rozul definitiv să nu aibă zgârieturi de la tărgile celor care oricum se mută într-o lume mai bună şi ne lasă pe noi cu casa scării cu scrijelituri. Acu', de anu' nou, chiar nu se cade...

7 comentarii:

  1. Bla... bla...
    slăbuţ... slăbuţ...
    pe internet merge orice.
    Ca material scris este zero.
    Mai exersează.

    RăspundețiȘtergere
  2. Vezi ca ai o problemă cu butoanele share. Acestea trebuie să apară mai vii, adică color!

    RăspundețiȘtergere
  3. Asa, de curios, dupa cat timp a ajuns ambulanta aia? In Bucuresti mori si invii de trei ori pana sa apara tipii.

    RăspundețiȘtergere
  4. Rasputin il are vecin psihopat pe George Calinescu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Pe cand o carte, sa-ar vinde ca painea calda iar dupa accea un film, fi sigur, daca nu in Romania in restul lumii ai avea succes rasunator similar filmului "Borat"

    RăspundețiȘtergere
  6. Numele meu este Mia. Îmi împărtășesc mărturia mea astăzi cu lumea. Nu-mi imaginez niciodată că fac asta, dar sunt plin de bucurie și vreau ca și alții să aibă ajutorul lor. În calitate de asistentă medicală, am doi copii și soțul meu m-a abandonat pe mine și pe copiii noștri fără nicio explicație, tocmai a ieșit din casă și următorul lucru pe care l-am auzit este că vede o altă femeie. pe mine. Am fost frustrat și devastat, am căutat ajutor din diferite unghiuri până când am văzut o postare despre Dr. Ajayi, un jucător de vrăji. L-am contactat pe dr. Ajayi, care mi-a spus ce să fac. El m-a asigurat că va arunca o Vrajă și totul va fi bine în termen de trei zile, dar am fost sceptic, i-am dat câteva gânduri înainte de a-l contacta în sfârșit din nou, am trecut prin proces împreună și, spre surprinderea mea, vraja a funcționat și soțul meu s-a întors acasă și a îngenuncheat să implore iertare, dar primul a fost un telefon surpriză de la el, pentru că nu am vorbit de vreo 6 luni. Dr. Ajayi este cu adevărat un om de cuvinte, dacă aveți probleme în relația voastră sau orice aspect al vieții dvs., contactați-l pe dr. Ajayi pentru a obține o soluție durabilă.

    E-mail: drajayi1990@gmail.com
    Număr WhatsApp: +2347084887094

    RăspundețiȘtergere