Totalul afișărilor de pagină

marți, 21 decembrie 2010

Iată vin recuperatori: colindul sfânt cu levierul pe la vecinii datori

În preajma preludiului Crăciunului, în blocu' nostru, Moş Recuperator trece să-şi umple punga pe la toţi psihopaţii cuminţi, care au strâns datorii tot anu' şi acum au bani de dat la specia cămătarilor de cartier, o nouă încrengătură a existenţei umane care vânează în Blocul vecinilor psihopaţi. Cămătăraşii de cartier au renăscut ca păsăricile "Feonix" din scrumul ţigării de după a crizei economice mondiale, care a strâns între craci creditul cu buletinul din Românica pe care l-a lăsat fără suflare, dar cu spume la gură .

Bubuie uşile apartamentelor ca petardele sub mângâierile de levier ale cămătăraşilor. Ei vin la lăsarea serii cu ameninţarea că o să îi execute silit c-o rangă pe cutia craniană pe toţi mogulii din bloc cu ratele neachitate la creditele pentru nevoi personale: tot psihopatu' din blocu' are credit pentru sămânţe, carne de mici, vodcă şi ţigări, care sunt probleme de siguranţă naţională la noi în imobil.

Marea diversiune a cămătătăraşilor din cartierul nostru este că ei nu seamănă cu balaurii de 254 de kile, bestii cu puţe fleaşcă şi fâlfâitoare modelate de steroizi, care fac safari cu datornicii în zona centrală a oraşului. Aici, la periferie, cămătarii de cartier sunt proiectaţi parcă în laboratorul în care geneticienii au suflat viaţă în Adi Minune. Sunt mici, mulţi (umblă doar în turme), cu chelie şi poartă flanele albastre şi sunt foarte insistenţi: când te uiţi pe vizor nu poti să-ţi dai seama dacă e recuperatoru' sau poştaşu'.

După ce obosesc să lovească uşile cu levierele şi să colinde în cămătăreasca de baltă "Deschide uşa, creştine", urmat de "Ne daţi ori nu ne daţi", cu muzică şi versuri scrise de manelistul Gelu Schingiuitoru', cămătăraşii pun ranga jos şi lovesc uşile cu pumnii lor mici şi fragili, cu palmele deschise, te înjură cu vocile lor piţigăiate şi chiar cred din tot sufleţelul lor mic şi impotent că scot banii de la fraieri cu efectele lor speciale. Dacă clienţii nu deschid uşa, cămătăraşii fug după colţul scării şi aşteaptă să ieşi din apartament ca să îţi bată obrazul.

Cămătăraşilor de la noi din cartier le lipseşte claritatea viziunii pe care o are leul care dă cu antilopa de ţărână pe National Geografic. Cămătăraşii au dat faliment în cartierul nostru, pentru că nu pot să recupereze bani nici de la Nelu, instalatorul filosof, care se ceartă în fiecare zi cu minumum trei creditori: "Ce p... mea o să-mi iei, băi, pulică frânică? Datoriile de la întreţinere? Mă piş pe voi, bă, mă piş pe voi şi-mi pare rău n-am băut mai mult, ca să vă ud mai tare cu pişat, bă". Aşa am aflat că cămătăraşii sunt proştii cartierului.

Vecinii mei psihopaţi au provocat criza mondială: au bărberit filialele de cartier ale băncilor care dădeau credite cu buletinul, au tras obloanele la buticuri după ce au umplut de datorii neplătite caietele de sub pult şi apoi au luat caşu de la ultimii mohicani cu bani de dat din cartier: patronii de bodegi.

Abia acum au înţeles şi cămătăraşii de cartier că balaurii de 254 de kile, care fac safari cu datornicii în zona centrală a oraşului, or fi ei bestii cu puţe fleaşcă şi fâlfâitoare modelate de steroizi, dar au şi două bile tari, sub formă de ouă, sub puţe,  dădătoare de curajul datului în cap la datornici, gest filosofic care duce la creşterea încasărilor. Acum cămătăraşii din cartier fac vaccin cu steroizi şi aşteaptă să le crească ouă tari, cu riscul de a rămâne cu puţa în vânt, ca să-şi recupereze banii. Până atunci datoria publică a blocului e în creştere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu