Totalul afișărilor de pagină

joi, 6 ianuarie 2011

Stăpânul i(Nelului): Frodo cel Gay şi apele fermecate

Din ciclu' "Nu există viaţă fără apă", un pârâiaş a început să-mi susure, alaltăieri seară, pe sub mobilă. Io n-am sesizat prezenţa lichidului vital existenţei până nu mi-au clipocit ţurloaiele pe luciu de apă din care se adăpa colţu' covorului, absorbind din greu din H2Ou' îndoit cu rugină. Nici Lonărduţ di Capriuţ nu s-a atacat aşa de tare cu panica-n Titanic când l-a luat ştima oceanografică, cum mi-a stat mie inima-n mai multe locuri când o sinapsa dintre neuroni a urlat în creier: "Inundaţie, băăăăăăăăăăă!".  

Trebuia să localizez (şi dacă apa era bună, chiar să îmbuteliez pentru comercializare) izvoru' de sub mobilă. Dar fleru' meu de instatalator amator şi instinctu' de conservare mi-au spus în cor că apa de pe parchet/covor pare scursă, nu ţâşnită. Mi-am ridicat ochii către Dumnezeu, lângă care stăteau cuminţele mânca-le-ar tata, în colţu' superior al camerei, ţevile de încălzire, zugrăvite-ntr-un alb infinit, pe care se prelingea acum un preafrumos maro lichid.

"Bingo, găurică-n ţeava de căldurică!", mi-am zis îngrozit, fantezând deja cum tai căldura la tot blocu', ca să evit transformarea unicei mele camere într-un delfinariu cu apă caldă în care io eram şi Flipper şi Free Willy şi Fram Ursu Polar. Am pipăit ţevile finuţ, cum emoţia primei mâini aplicate întâia dată pe nişte craci extratereştri de femelă necunoscută. Venea apă călduţă la pipăială, din apusu' ţevilor, deasupra tavanului. Eh, s-a spart între pereţi., deci nu tre decât să ne uităm iar unii la alţii (io cu vecinii) prin găurile din pereţi.

Fug pe trepte într-un suflet la Frodo, hobbitul de deasupra mea, şi îi bat în poartă. "Fac aici în colţ ici şa. În colţ la mobilă. Mergi liniştit, că nu-i nimic", îmi zice dobitocu',  da io insist cu interogatoriu şi îl întreb dacă "ici şa"u' cu care se ocupă el prin colţ implică şi ceva apă, în speţă apa aia care-mi curge mie "colo şa" pe pereţi. A mărturisit totu', ca un triplu' asasinator, că îşi aerisea caloriferul. 

N-a vrut să mă lase în văgănua lui să asist la cum îşi dădea caloriferu' aere cu bulbuci, că iar avea un Frodo băiat în casă: nomal, îl suspectez că-i homosexual, ca şi Frodo cel original, care s-a plimbat prin toată trilogia ( aia lu' "Stăpânu+ inelului") c-o verighetă de gât şi trei băieţi la fel de mici după el, pe care i-a iubit în păduri, desişuri şi luminişuri.

Frodo mi-ntrerupt izvoru', da' ce folos, că vraja era ruptă. Varianta pesimistă: Frodo m-a indundat a treia oară de când sălăşluiete de-asupra mea. Varianta optimistă: Frodo m-a indundat pentru prima dată în 2011.
Când m-am întors la mine, Neluţu', instalatoru' filosof vecin de apartament cu mine, se certa cu vecinu' de sub el, pentru că Neluţu' dădea iar muzică la tot blocu. (Şi acum scriu şi mă uit la mine la TV pe VH1, dar ascult prin pereţi televizoru' lu Neluţu' blocat pe Etno TV şi experimentez o superbă melodie din repertoriul Irinei Loghin)

Şi mă gândesc de ce n-a făcut Dumnezeu şi zeul Poseidon ca Frodo să aibă apartament peste Neluţu'. Şi când Neluţu' făcea zgomot folcloric la maxim, Frodo să aerisească caloriferu' cu robinetu' până la capăt, direct în capu' Neluţului. Deci Frodo să ajungă stăpânul i(Nelului), pe care să-l stăpânească cu apele fermecate. Da, acesta este visul meu umed, fantezie trăită în taină cu ochii daţi peste cap şi priponiţi pe ţevile care-mi atârnă din tărâmul mitic al lui Freudo...ăăăăăă.... Frodo...

CITEŞTE ŞI:

Neluţu "Robin Hud" fură de la RDS ca să salveze specia umană

Frodo şi-a bătut vecina cu minunea peste bot

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI CELE 29 DE ARTICOLE DIN ANUL 2010

10 comentarii:

  1. Bre, au uitat de partea in care l-ai amenintat pe Frodo cel Gay ca iar o sa chemi politia cu pulanele peste el. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. da-l in judecata, si pune-l sa plateasca pana behaie...

    RăspundețiȘtergere
  3. Io,asa, cred ca nu nelutu e psihopatu number 1, ci acest Frodo, care saracu de cand tot cauta inelu si-a pierdut mintile:)
    Bravo. Superb blogul, o sa il dau tuturor cunostintelor. Merita citit!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ba, cat de vaca poti sa fii sa spamezi si la artiicole cu crime in ziare, ba fraier ordinar care merita sa moara in accident?

    RăspundețiȘtergere
  5. Gro...io sincera sa fiu nu stiu ce cauti printre oamenii care citesc acest blog. First of all invata sa folosesti semnele de punctuatie corect, ca sa intelecem si noi ce vrei sa transmiti.
    PA PA

    RăspundețiȘtergere
  6. @ Gro

    Trebuie sa iti muncesti neuronii mult mai mult pentru a da un blestem care sa il faca pe autorul blogului sa ridice macar din spranceana.

    fraier ordinar? sa moara in accident?... astea le maninca pe paine la micul dejun...

    RăspundețiȘtergere
  7. și de ce nu? chiar și duduia cu pofte farmaceutice a fost vecina psihopata a cuiva. într-un fel există o relație de legătură. se încadrează într-o temă generală.
    oricum, spam-ul e mai bun decât multe alte comentarii la articolul respectiv (unul se lauda cum a f**** pițipoance). pe lângă acel comment de prost gust, spam-ul e o gură de aer curat.
    numai bine.

    RăspundețiȘtergere
  8. "Da, acesta este visul meu umed, fantezie trăită în taină cu ochii daţi peste cap şi priponiţi pe ţevile care-mi atârnă din tărâmul mitic al lui Freudo" - genial.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ura! Un blog care merita citit. L-am descoperit taaaaare tarziu, azi 27 ianuarie, ora 18:15 si te tot citesc. Te citesc de la prima postare si retraiesc orele, zilele, anii vietuiti la gramada cu alti muritori. Esti grozav! In ac moment mor de somn.Si maine e o zi...

    RăspundețiȘtergere