Totalul afișărilor de pagină

vineri, 15 aprilie 2011

Asasinate la comandă: killăruţii, caloriferu şi Robbie Revoluţionaru

Din somn ca-n Insepşăn îmi se prăbuşi zgomotologic ringhişpilu' bubuielii în creieri. Şi-am retrăit fi-lingu' că-mi explodează iară blocu', de-o să-mi beau cu vulturii cafeluţa de dimineaţă bine amestecată cu 3 metri cubi de gaz de la E-on.

Mă şi vedeam în chiloţi, plutind prin văzduh, primind vând la pupa de la suflu' boom-ului, căutând să trag pe mine o pereche din zecile de nădragi care zboară ele aşa prin aer, printre alte lucruşoare şi bucăţi din bloc, cu ocazia exploziei. Mă şi vedeam tot terci la aterizarea forţată, cu coroniţe din fier-beton printre creieri şi mi-era să n-ajung la autopsie cu chiloţii emoţionaţi maro.

Credeam că s-amplinit profeţia cu "Difuza-s-ar live Cătălin Radu Tănase din faţa molozului tău", ce mi-a urat-o un vecin. Dar nu, nu era ziua în care dezastrologu naţiunii să raporteze misiune îndeplinită din faţa blocului nost.

Era el, Sunetul Suav al pânzei de bomfaier care mângâia cu dinţi pe elemenţi lu' caloriferu. Căci, da, era prima zi dă primăvară, când bondarii abia face ochi şi ciuguleşte adormiţi polen de la pistilu' florilor şi când la noi să asasineşte caloriferele fără amortizor şi fără jenă exact în faţa blocului vecinilor psihopaţi.

Asasinul nambăr oan: Robbie Revoluţionaru şi ucenicii lui: doi aşa-zişi copii din bloc, care se dau entităţi biologice infantile să ne păcălească. Dar ei este kilăruţi (pui dă killer), încă fără testosteron şi fără inimă, terorişti de inox, şi lucrează pe bază de contract de asasinare: fiecare a primit câte 1 leu de la Robbie, ca să ţină calofieru.

Care mititelu, singur şi lipsit de apărare, fără robineţi şi contact la reţea, încă mişca din elemenţi şi horcăia a apă cu rugină, şi se scugea viaţa din el, picur cu picur, sub muşcătura de bomfaier, trecând graniţa cu forţa într-o lume mai bună, unde caloriferele zburdă libere şi fac gargară numa cu apă Evian.

Să mira si băeţii de la centrala termincă, că n-au apucat să taie ei căldura, cât de repede şi-a ninjat Robbie caloriferu cu bombafieru, de nici nu se uscase apa caldă-n ţevi.

Că Robbie era la competiţe cu razele soarelui şi cum a simţit că s-a depăşit pragul pssihiatric al îngheţului şi afară s-a făcut consecutiv 10 grade timp de trei zile, a feliat element cu element dădătoru de căldură, l-a pus în ricşa lui, bucată cu bucată, l-a vândut la fier vechi, iar de bani şi-a luat... napolitaneeeeeeeeeeeee.   

Da ce e un "Robbie Revoluţionaru"? Cum să defineşte el existenţial, prin structura sa moleculara şi prin datoriile la întreţinere? Cum funcţionează mecanismul fin ce-l pune în mişcare? Din ce neguri universale vine el? Păi, Robbie (a.k.a. Robbinson-fier-vechi) vine la de la apartamentu 71, etaju 4 şi trăieşte dintr-o relaţie incestuasă cu fieru-vechi, că Robbie are un fetiş cu fier.

Adică adună de pe străzi fier-vechi, însă de unele ţevi, bări, bobine se ataşează emoţional şi doarme cu ele în pat. Iar noaptea, când Robbie asimilează fieru şi se zvârcoleşte de pe o parte pe alta, poliţienii îi taie amenzi pentru "tulburare". Că vecina nu se contopeşte psihologic cu fiarele care cade din pat pe podeaua lu Robbie/tavanu lu' femeie şi dementa sună Garda când fiarele necunoscute se joacă de-a "căluşarii" pe nervii lu' vecina.

Zic necunoscute că ea, vecina, în nemernicia ei, s-a învăţat într-o fază să doarmă beton pă trilurile lu toate fiarele pe care Robbie le şmirgluieşte prin aşternuturi. Nu doarme insomniaca numa când Robbie aduce câte un fier nou în patu conjugal. Că ea, scandalagioaca, nu suportă sunetu' nou al fierului-vechi musafir la Robbie, care cade din pat producând zgomot necunoscut nervilor femelei-vecină.

Ehe, duse-s vremurile când Robbie Revoluţionaru îşi permitea bări noi de inox, gata nichelate, fără frecare suplimentară. Robbinson-fier-vechi a intrat în recesiune când a ieşit trei ani la rând Miss "Femeia de Serviciu" în blocu vecinilor psihopaţi.

Adică el s-a făcut că n-a plătit întreţinerea, administratoru' n-a prins gluma şi l-a executat silit, iar Robbie a plătit datoria de câteva milioane de lei ca un veritabil jucător la bursă, în acţiuni. Adică a acţionat cu mătura şi mopu pe treptele din casa scării, trei anişori la rând, până şi-a răscumpărat datoria faţă de societate. Dar în mintea şi în sufletul nostru, Robbie este mogulu' oligarh din Imperiul Metalelor Reciclate.


CITEŞTE DESPRE ALTE FĂPTURI DIN BLOC:

Miracol de Crăciun: puii căţelei nemuritoare au ieşit din ouă

Creaturi din bloc: cine se uită la bestia goală prin gaura de aerisire?

Mafia ţânţarilor mutanţi suge viaţa din psihopaţii blocului

Neluţu "Robin Hud" fură de la RDS ca să salveze specia umană


Moartea vecinului-terorist "Futu-ţi buricu mă-ti" aka vocea lui Dumnezeu

2 comentarii: