Totalul afișărilor de pagină

duminică, 2 ianuarie 2011

Moartea şi-a făcut Revelu' în bloc: 2011 + înmormântare = love


Cimitirele şi firmele de introdus oameni sub pământ există, dar nu au suflet şi sunt mai rele ca moartea. Zâna Coasei e sinceră: te invită verde-n faţă la o partidă de eternitate şi până apuci să o bagi în mă-sa şi să-i râzi în nas, infarctu' se cuibăreşte mişeleşte în inima ta, dacă n-ai noroc de-o comoţie cerebrală.

Azi părăseam blocu, iar deasupra mea fâlfâia ceva. Era drapelu' închis la culoare al morţii, atârnând pe-un băţ din uscătoria de la et. I, semn c-a mai fost o părăseală de incintă. Pe peretele de la intrarea în bloc stătea tolănită citaţia de la Ghiţă, care ne invită postum la ultimul său chef pămânean (VEZI FOTO 2), după ce-a pierdut încleştarea cu Moartea. Vecinul Ghiţă, de 70 şi ceva de ani, este cel care a fost scos îmbălsămat într-o pătură din bloc până la ambulanţă.

Ghiţă n-a avut probleme mari cu moartea, care l-a rezolvat rapid, dar  nu şi-a ales bine perioada în care să dea colţul. Şi-a rămas cu corpu' blocat pe lumea asta.

Ăia de la ambulanţă l-au plimbat pe Ghiţă până la spital, unde o echipă complexă de medici cercetători au constat că e mort definitiv şi iremediabil şi că n-au cum să-l repare.

Ambulanţa l-a returnat tot în pătură la domiciliu, deoarece Ghiţă greşise incredibil: a trecut în lumea spirituală pe 30 decembrie. Zi în care băeţii de la morgă începuseră festivităţile de trecere în Anul Nou, iar morţii nu erau pe lista lor de invitaţi.

Nici la cimitir Ghiţă n-a avut noroc. Canci loc de cazare, tot pe motiv de "La mulţi ani!". Groparii, îmbălsămătorii, pomparii funebrii chefuiau printre morminte, iar la capelă nu se primea marfă până în 2011, ziua doi, ora 15.00. Iar înmormântarea e programată abia în 3 ianuarie, la exact cinci zile după ce-ai luat colţu'.

Şi uite aşa, Ghiţă cel decedat pe 30 decembrie a prins în bloc, la promoţie, Revelu' + Sfântu Vasile,  tot în apartamentul lui de la etaju' 4, cu Moartea la căpătâi, care se simţea cumva vinovată, că i-a luat sufletu' şi i-a lăsat cadavru' pe drumuri, pradă fiarei birocraţiei şi delăsării umane de sărbători.

Ce-am învăţat noi astăzi? Să nu murim de sărbători! Nu te-ngroapă nici dracu', iar de luni, când se milostivesc groparii şi te-aruncă-n gaură, lumea se întoarce la lucru, şi invitaţiile la înmormântare îţi sunt refuzate. După cum zicea o vecină familiei îndoliate: "Nu pot să vin mâine la două, că lucrez. Altfel aş fi venit la cimitir cu toată plăcerea".

CLICK AICI CA SĂ CITEŞTI CELE 29 DE ARTICOLE DIN ANUL 2010

7 comentarii:

  1. problema e cine vine in locul lui ghita

    RăspundețiȘtergere
  2. Poti scrie un roman cu dramele pe care la traiesc anonimii din blocuri la comun...

    RăspundețiȘtergere
  3. Asta cu "...Altfel as veni la cimitir cu toata placerea " e MAXIMA !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Am avut un vecin batran care s-a dus in lumea celor drepti dupa cateva atacuri cerebrale. De vreo doua ori am fost nevoit sa merg noaptea sa-l ridic de langa WC unde cazuse. Statuse ceva timp gol pe jos pe gresie pana sa imi dau seama ca bataile slabe in tzeava vin de la el ( in prealabil ma enervasem gandind ca cineva isi gasise de lucru la 3 noaptea ) si cand am mers in baie abia am auzit ca ma striga pe nume sa vin sa-l ridic. Odata ajuns sus imaginea era una destul de crunta...imi amintesc cat de inspaimantat ma privea saracu.

    RăspundețiȘtergere
  5. Nici macar nu e de ras... e chiar tragic!
    Partea "buna", daca exista asa ceva, e ca probabil se vor muta noi vecini "normali" in bloc si vei avea mai multe de povestit.

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnilor, este unul spurcat de tot in Iasi, administratorul fost maistru militar si TURNATOR la SECU, asta e MAI RAU CA MOARTEA. E vataful BLOCULUI, a ocupat si spatiile dintre celelalte blocuri din BARBARIA , si cararile, si spatiul din fatza celorlalte blocuri, si iata cum: se scoala de dimineata si, cu puchinii inca uscati pe ochi asculta inca de la ora 5(cinci) daca nu vorbeste, umbla, iese din casa, ori intra in casa CINEVA strain. Sa NU INTRE vreun OARECINE in "BLOCUL LUI". Apoi iese 'mnealui cu MATURA, cu care da putin prin fatza scarii, asa, ca sa vada cine trece,si ca sa fie vazut (oricum pune la plata pe toata lumea pentru orice munca prestata de el- numai te trezesti la INTRETINERE cu: 15 lei curatenia, 20 lei ingrijit spatiul public, 5 lei verificat subsol,18 lei taiat iarba etc. ...Omul si-a facut salariu minim pe economie, la TOATE SCARILE pe unde lucreaza, dar fiind pensionar fara ocupatie, si NEBUN, trebaluieste la bloc si pe afara fara sa-i ceara nimeni sa o faca. Numai pe la colturi se aude cate ceva, dar cand trec toti pe langa el, NIMIC!
    La intretinere a pus un milion pentru detergenti, lunar! Blocul mentionez ca e destul de amarat, de 30 de ani , cu portiuni rupte din trepte si cu smoala vopsita de catre el, pe la colturile treptelor.
    Pe la ora 10 iese cu o foarfeca mare, sa mai taie din cele frunze la boscheti...
    Iarasi, ochiul si urechea, activate la maximum...
    Apoi , daca e iarna,cat e ziua de mare, iese cu lopata, grebla, sapa, intanzandu-se si la blocurile din jur!
    Anul trecut a molestat-o pe o doamna pianista care dadea de mancare la niste catei,mai departe de blocuri, in spatiul public, nici macar in fatza blocului!iar Politia sesizata , si pentru dupacii dati peste gat, cap, si pentru vorbele grele pe care i le-a adresat n-a facut NIMIC, BA tot pe doamna a atentionat-o sa nu mai dea de mancare in strada la câini.
    Un domn a fost atentionat sa nu mai treaca cu catelusul mic prin fatza blocului"lui".Si o doamna a trebuit sa inconjure scara "lui", caci nu a lasat-o sa treaca cu cei doi catzei.
    Acum a primit AMENDA PENALA DE LA PRIMARIE, fiind gasit se pare cu DOUA STATE DE PLATA! UNUL pentru proprietari, la afisier, si altul pentru primarie, CET, etc, plus alte matrapazlacuri! Diferenta de bani de la state o baga in buzunar! Se numeste ILIESCU VASILE si este spaima cartierului POPESCU EREMIA DIN IASI. PRIMARIA NU prea intervine....Oricum el are PILE MARI PESTE tOT, tot ce a rezolvat pentru familia lui a fost cu SPAGA!!!! Nu numai ca are pensie mare (25 milioane )de la Armata, dar ia bani de la mai multe scari de bloc din oras, si mai si FURA! Incarca lumea la apa, burlane care nu exista, impozite, detergenti, etc!!!Sunt vreo 3 familii in CARDASIE CU EL, care papa banii oamenilor(ajutori de presedinti,someri - sefi ce isi pun si ei semnatura, cocalari ca si el.
    CE SE POATE FACE CU ACEST ORDINAR, cu acest DERBEDEU, FRATILOR????
    Chiar ieri citeam pe EVZ , un domn scria: OAMENI buni, nu lasati DERBEDEII sa va intre in casa!

    RăspundețiȘtergere
  7. mortal blog
    pt autor monetizeaza si tu siteul ca mine :
    BANI si FAIMA

    RăspundețiȘtergere