Totalul afișărilor de pagină

joi, 20 ianuarie 2011

"Gâturi rupte fără capace": promoţia destupărilor de canale

Tre să te caracterizeze inconştienţa ca din blocu' nostru să ieşi cu aroganţe, cu capu' sus şi cu nasu' în vânt şi fumuri în cap. Cât eşti tu de filfizon, faci trei paşi şi ţi se taie pelicula, apoi simţi miracolu' basculatului din salvare şi farmecul discret al plimbatului pe targă "a la domnu' Lăzărescu" pe la urgenţe, pe motiv de cap frânt ori mâini, picioare, coaste, faţă franjurate de la întâlnirea de gradul no. trei cu cursele din asfalt.

Că dacă Eminescu cutreiera păduri pe lângă plopişorii fără soţ, pe la noi prin jurul blocului plimbărica e sport sângeros că trotuaru' bate asflatu' la canale fără capace.

În zona canalizărilor e plin de muşcături în asfalt, de la cei pe la care "Zâna Măseluţă" a trecut după ce nefericiţii au nimerit un picior în gaură şi au dat cu dinţii de plombele din smoală turnate în jurul gurilor de canal.

Îndrăgostiţii cu iubire neîmplinită care veneau noaptea la futut la noi la bloc pot să cânte, tot pe model eminescinan, "pe lângă blocul tău nefinalizat, adesea am căzut, m-au cunoscut toate găurile neacoperite din canal, tu nu m-ai cunoscut".

Chirurgii plasticieni începători, care vor să-şi facă mâna pe pacienţi mutilaţi fără bani, pot să împrăştie cărţi de vizită pe lângă canalizările noastre. Că după ce dă câte unu cu faţa de asfalt, primul lucru pe care îl vede amărâtul când se trezeşte din inconştienţă e cartea de vizită - marketing suprem.

Pentru că hoţii joacă cu noi jocul de societate "te uiţi sub capac şi câştigi" şi din trei în trei zile lasă găurile de canal în fundu' gol. Iubitorii de capace ne testează vigilenţa zi şi noapte, vin ca ninja şi pleacă cu capacu' sub braţ şi rămânem cu vedere directă spre rahatul din canal.

Şi noi, locatarii, jucăm "nu bleleşti ochii, beleşti coatele" şi de trei ani vânăm destupătorii de canale. Toţi ţigani, toţi cu căruţe, toate căruţele cu cai, toţi caii slabi. Caii au învăţat să umble tip-til, în vârful potcoavelor, roţile levitează deasupra asfaltului, iar puradeii sunt pe mute când carele alegorice ţigăneşti trec în viteză pe lângă bloc şi curenţii din spatele căruţei trag în remorcă ca magneţii capacele de pe canale. (curenţii - ţiganii mici, iuţi şi cu leviere, care destupă canalele cu viteza cu care echipa lui Şumi e maestră la schimbatu' roţilor din Formula 1).

E ca la promoţiile Coca-Cola. Ţiganii vor să vadă ce-i sub capac. Sub capac îi rahat şi cum la veceurile de lângă corurile lor shitul e liber. Iar cubanezii mioritici bănuiesc că capacu-i necâştigător şi că nici noi n-avem nevoie de căpcele, că adorăm să ne mirosim rahatul proaspăt descăpăcit. Zilele trecute însă câţiva vecini cu acces la informaţii clasificate au intrat în posesia unui secret vital: ţiganii vând capacu' cu 60-70 de lei/bucata.

Clubul celor "câţiva vecini" lihniţi de foame din bloc, care şi-au rupt fălcile în asfalt, au alcătuit deja o trupă comando, înramată cu leviere, care îi aşteaptă seara la corturi pe ţigani, ca să le fure banii încasaţi pe acoperişurile gurilor de canal. C-avem noi o vorbă-n bloc: "Capac pentru capac, dinte pentru dinte".

18 comentarii:

  1. Jobless cu facultate21 ianuarie 2011 la 08:23

    Am citit in evz despre tine, vazusem la comments anunturile, dar am crezut ca o fi vreo pagina virusata si nu am mers mai departe cu cautarea. Bravo, man, rezista pe baricade si scrie in continuare!
    Blocceri din TM suntem si noi, un nivel mai upgradat un pic, uscatoristi asa cam la 17 mp cu toata gospodaria. Probleme is in orasul asta cu duiumul, si in blocuri si inafara lor.

    Iti dorim scriere multa si tot asa, cu umor, sa nu te psihopezi complet, sa te hranesti, sa dormi noaptea cu chitara sau nu, si atata suparare am avut: ca a fost un pic greu sa reconstitui unele cuvinte, ca erau ceva litere inversate...mi se intampla si mie adesea cand scriu la comp si dau navala sentimentele peste tastatura, sau oboseala.

    In rest, succes si la mai multe!

    RăspundețiȘtergere
  2. blogu-i nice dar nu imi vine sa cred ca mai locuiesti acolo.

    RăspundețiȘtergere
  3. esti durere omule. noroc cu EVZ ca am dat peste tine. tre sa te dau mai departe musai. imi aduci aminte de zilele de bloceritza de acasa. s-o tii tot asa. pupici

    RăspundețiȘtergere
  4. o idee de a face bani din siteul asta ! pune publicitate de la google pe el. cont de adsense si te-ai scos. vinde linkuri, fa articole sponsorizate dar in principal fa cont de google adsense si baga publicitate!

    RăspundețiȘtergere
  5. Trebuie sa recunosc ca m-ai stresat pe forumurile ziarelor dar acum descopar ca a meritat "stresul". Ai talent si ai fata de o viata mai buna. Mult succes !

    RăspundețiȘtergere
  6. Schimba si tu tema site-ului. Ceva mai atractiv vizual...mai ales bara aia de sus, la cate templaturi gasesti moca pe net si usor de instalat..15 min maxim dureaza

    RăspundețiȘtergere
  7. schimba tema clar si vei creste in vizitatori,alege de aici http://btemplates.com/

    RăspundețiȘtergere
  8. super blogu, mult talent, te citesc cu placere. felicitari.

    RăspundețiȘtergere
  9. Mare talent pe domnul jurnalist de la Adevarul de Seara.

    RăspundețiȘtergere
  10. @mariuswis: as fi curios cati bani se pot face cu un cont adsense. Eu am facut in 14 zile 5 euro cu reclamele de la google. Nu-i cam putin? De obicei oameniii (si mai ales romanii) nu dau click nici de-ai naibii pe reclame. De ce sa te-mbogatesti tu? Mai bine sa moara si capra vecinului. (desi pe ei nu-i costa nimic sa dea un click, uite c-am facut si versuri!)
    @partea normala a blogului: felicitari pentru idee.

    RăspundețiȘtergere
  11. @viorelgaita : o solutie ar fi sa ne facem "sindicat"...adica io dau click la tine , tu dai click la mine samd...ne ajutam unii pe altii. Majoritatea celor care nu prea au de-a face cu internetul si mai ales cu bloggurile habar nu au de ce is puse reclamele alea acolo.

    RăspundețiȘtergere
  12. Exact acelasi lucru am crezut si eu ca si Jobless cu facultate... ma gandeam ca cine stie ce virusi si programe-spion ne trimiti...:)) Plus ca ma cam enervasesi cu reclama aia a ta pe toate forumurile... Oricum, buna treaba! Si ai si ceva talent... Tine-o tot asa!

    RăspundețiȘtergere
  13. Din cate vad nu te plictisesti niciodata.frate mult succes si la mai multe povestioare.Asta e Romania, ne e rusine sau nu, locuim in ea si uneori am impresia ca daca o sa o tinem tot asa o sa se ridice cacatul pana in cer.Succes

    RăspundețiȘtergere
  14. @claudia sunt de acrd cu tine. Numai ca si aici tb scoala, ca nici adsensu nu-i prost. Contabilizeaza tot, cat timp ai stat pepagina pana ai dat click pe reclama, de cate ori ai dat click pe reclama etc. Ideea e ca tb sa te prefaci ca esti un potential cumparator pana la sfarsit.
    Eu dau click la tine, tu dai click la mine?
    Scuze pt off topic. ma poti contacta prin intermediul blogului meu sau la viorelgaita@gmail.com

    RăspundețiȘtergere
  15. eu era sa imi rup gatu intr-un canal din asta ca era acoperit de frunze si nu l-am vazut

    RăspundețiȘtergere